Stærkt fra start - hurtigt i job

En god start øger muligheden for succes - markant!

Kurset får ledige borgere hurtigere tilbage i arbejde

STÆRKT FRA START

Erfaringen fra mange års arbejde som jobrådgivere viser, at størstedelen af nyledige borgere har glæde af hjælp til at blive mentalt parate, inden jobsøgningsprocessen, så de bedre kan se positivt fremad. De fleste oplever en stor forandringsproces, når de bliver ledige. De starter de motiveret, men mange ender demotiverede, fortvivlede og passive.

Dette resulterer, for en stor del, i, at de bliver negative og dermed ikke er modtagelige for rådgivning og andre jobsøgningsforløb.

Med andre ord, de står ikke stærkt i jobsøgningsprocessen– endnu!

Årsagen til dette skyldes følgende:

 • Frustration
 • Mistet identitet
 • Følelsesmæssig overvældelse
 • Frygt
 • Manglende struktur
 • Demotivation

Udover at de ovenstående punkter i sig selv er en forhindring/begrænsning er der stor risiko for, at borgeren bliver ramt at ledighedsstress. Dette forbygger vi med dette kursus.


”UDBYTTE AF KURSET”

Vi møder de nyledige med forståelse og accept for den mentale situation de befinder sig  i, hvilket giver borgerne ro og overskud til, positivt, at tilgå den foranstående proces.

De ser lyst på fremtiden og bliver åbne for nye muligheder.

Med de rette redskaber, får borgerne mulighed for at håndtere den mentale udfordring og mulighed for at komme en stressbelastning i forkøbet.

Når borgerne på samme tid får redskaber til at strukturere en hverdag som jobsøgende, giver det overskud til at være målrettet og effektiv.

~ Målrettet og effektiv, kommer man hurtigt i beskæftigelse ~


EFTERFØLGENDE:

Når borgeren på kurset ”Stærkt fra start” bliver gjort mentalt klar til jobsøgningsprocessen, skaber det et godt og solidt videre samarbejde med jobrådgivere og undervisere. Jobsøgningsværktøjer, som bl.a. læres i jobcenteret, bliver mere brugbare og borgeren står stærkere i det fremadrettede forløb. Dermed bliver de tilbudte indsatser styrket og borgeren kommer hurtigere tilbage til arbejdsmarkedet.Kursus plan – "Stærkt fra start"

1. Dag Kl. 0900-1500

Forandringsprocessen

 • Kom stærkt fra start
 • Forandring i hverdagen
 • Identitet
 • Daglige udfordringer

2. Dag Kl. 0900-1500

Ledighedsstress

 • Forståelse af stress
 • Forebyggelse
 • Bevidsthed/mindfulness

3. Dag Kl. 0900-1500

Effektivitet

 • Hverdagen
 • Tidplan dag/uge
 • Motivation/gevinst
 • Egen indsats
 • Accept

4. Dag Kl. 0900-1500

Strategi

 • Forståelse af processen ud fra individets faglighed
 • Implementering af de lærte elementer
 • Mindset/attitude
 • Strategi for det foranstående forløb

Undervisningen indeholder teori samt øvelser og opgaver. I forankringsprocessen indgår tillige gruppe coaching. Kurset tilbydes både som fysisk fremmøde og live, online undervisning.

s

Vi sætter fokus på ledighedsstress

I samarbejdet mellem AboutPeople & Powerjobsøgerne, har vi belyst udfordringerne med ledighedsstress for de jobsøgende.

47 % af de ledige er ramt af ledighedsstress, det ønsker vi at ændre, så flere får en god proces og kommer hurtigere tilbage i job.


Nedenfor kan du se interviews omhandlende emnet, problemstillingen og forebyggende tiltag.

Se video 1 og hør, hvordan kurset "Lær at være ledig" kan gøre en mærkbar forskel for den jobsøgende

 

Forebyggelse

Hvad er ledighedsstress?

Hvordan opstår ledighedsstress?

Sådan føles ledighedsstress

Hvad kan man gøre

”- Hvad sker der?”

I det øjeblik man bliver opsagt fra et job, rammes man af flere følelsesmæssige påvirkninger.

Mange føler chok, eksklusion, mistet identitet, frustration, sårbarhed, ensomhed, rådvildhed, overvældelse og uvished.

Der er meget der skal fordøjes, men det er der sjældent tid til, før man bliver kastet ud i jobsøgningsprocessen, hvor man skal skrive ansøgninger og cv, plus mestre jobsøgningsstrategier.

Man skal være motiveret til jobsøgningsundervisning og andre forløb og der kræves en aktiv indsats fra start. Dertil skal man kunne navigere i en ny hverdag.

Langt de fleste står stærkere, når de har lært at forstå og mestre de følelser og forandringer de er havnet i. Samtidig får de nemmere ved at strukturere den nye hverdag som ledig.

Referencer

 • AboutPeople

  “Da jeg kontaktede Sonja, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg var i tvivl om, hvad jeg skulle arbejde med og hvordan jeg kunne komme videre derfra. Efter det første møde med Sonja, fik jeg allerede ro på, da jeg vidste, hvad jeg skulle gøre. Det blev meget mere klart for mig. Jeg fik arbejdet med mine kompetencer. Anden gang jeg mødte Sonja, arbejdede vi med at gøre mit CV endnu skarpere. Jeg fik også hjælp til at kunne klare en jobsamtale, så jeg fik ro på. Alt i alt, har jeg været meget tilfreds med Sonja og kan kun varmt anbefale hende til andre. Tusind tak for hjælpen Sonja”

 • AboutPeople

  “Da jeg startede forløbet hos Sonja, var jeg røget ned i et hul og overvejede at skifte branche. Jeg havde ingen motivation og jeg kunne ikke se mine kompetencer.
  Allerede efter vores første møde havde jeg fået fornyet energi og motivation. Sonja er energisk og ønsker tydeligt det bedste for sin klient, hvilket smitter af på klienten (mig). Jeg havde svært ved at fokusere på andet end jobsøgning og de udfordringer der var, men Sonja gav mig løbende redskaber til at håndtere dette, så det ikke udviklede sig til stress.
  Min jobsøgning er nu sat i skema og jeg er blevet bedre til at slippe tankerne om jobsøgning når jeg har fri. Jeg står et helt andet sted i dag, end da jeg startede og jeg står stærkere end jeg gjorde før - både ift. mit ansøgningsmateriale, men også mentalt er jeg blevet styrket og har fået min motivation tilbage ”

  Socialrådgiver

 • AboutPeople

  “Jeg kan på det varmeste anbefale at arbejde sammen med Sonja. Hun har en evne til at formidle et budskab som jeg faktisk aldrig har stødt på før. Jeg er skeptisk af natur, men Sonjas ligefremme formidling af bl.a. mindfulness gjorde mig nysgerrig og allerede få timer efter jeg var præsenteret for hendes værktøjer oplevede jeg at jeg rent faktisk brugte værktøjet - stort set ubevist og det virkede. Der er ingen tvivl om at Sonja kan lide mennesker og hun brænder for at hjælpe mennesker videre på deres vej. TAK for dig!!”

Stephan

"Sonja  og Stephan er passionerede undervisere og rådgivere, som brænder for at skabe mærkbare, positive ændringer for mennesker.

Med stort engagement i personlig og faglig udvikling, stress-forebyggelse og undervisning, tilbyder de effektive indsatser"


"Vi lægger vægt på personligt engagement, en god relation og solide metoder, og arbejder med stor entusiasme og nærvær"

Sonja

Kontakt:

Stephan Hrynczuk ~ Tel.: 3232 1607 ~ Mail: kontakt@stephanrh.dk

Sonja Soenke Eli ~ Tel.: 2682 6018 ~ Mail: sonja@aboutpeople.dk