Mindfulness ~ Bevidst nærvær

 

Mindfulness har rødder i buddhismen og indebærer en dyb forståelse hvordan bevidst nærvær er afgørende for vores mentale sundhed. Ifølge buddhismen fører menneskets jagt på varig lykke og forsøg på at undgå smerte til frustration, lidelse, angst og depression.

Vi føler smerte, fordi intet varer ved.

Kunsten er blandt andet at skabe bevidsthed om de 9 principper i mindfulness.

 

 

At praktisere mindfulness i hverdagen er en vej til at integrere disse principper og skabe en dybere forbindelse med os selv og verden omkring os. Ved at være opmærksomme på øjeblikket og acceptere det uden dom eller fordømmelse, kan vi opnå følgende:

 • 1. Opbygge livsglæde og indre ro gennem accept af det, der er.
  2. Forebygge stress og depression ved at forstå og håndtere vores tanker og følelser på en hensigtsmæssig måde.
  3. Forebygge livsstilssygdomme ved at reducere kronisk stress og styrke vores immun system gennem mindfulness-praksis.
  4. Være nærværende, bevidste og harmoniske i vores interaktioner med os selv og andre.
  5. Være koncentrerede med øget styrke og selvtillid gennem træning af opmærksomhed og fokus.

I hverdagen kan vi praktisere mindfulness ved at bringe opmærksomhed til vores handlinger, tanker og følelser. Dette kan omfatte enkle øvelser som at fokusere på vejrtrækningen, være opmærksom på vores kropslige fornemmelser og sanseindtryk, samt praktisere medfølelse og venlighed over for os selv og andre.

På arbejdet kan mindfulness være en værdifuld ressource til at reducere stress og forbedre produktiviteten. Ved at være opmærksomme på vores opgaver og interaktioner kan vi øge vores effektivitet, kreativitet og trivsel på arbejdspladsen.

I gøremål kan mindfulness transformere selv de mest rutineprægede aktiviteter til meningsfulde og berigende oplevelser. Ved at bringe fuld opmærksomhed til vores handlinger kan vi opleve øget tilfredshed og tilfredsstillelse i selv de mindste øjeblikke af vores liv.

9 Principper i Mindfulness

Mindfulness tilbyder en dybtgående praksis, der kan berige vores liv på mange niveauer og bidrage til vores velbefindende og trivsel.

Meditation

Meditation betyder, at du slipper tanker og giver dig plads til at være tilstede i nuet. Du retter din opmærksomhed på et fokuspunkt når tankerne kommer, og du giver slip.

Meditation kan praktiseres af alle og hver vores måde at meditere på er god. Meditation skaber ro og overskud og den giver dig et frirum, som bygger dig op ~både fysisk og mentalt.

Du giver dig selv et rum, hvor du på ikke-dømmende vis har mulighed  for at se og mærke dig selv, lige nu og med det som er. Når du mediterer, slipper du dine tanker og du får mindre stress og uro i kroppen.

Du får et rum, som du altid kan vende tilbage til når du har brug for at få ro og nærvær.

ALLE kan meditere. Det kan gøres på mange måder, find den måde der passer bedst til dig.

Tanker kommer altid, accepter dem, og lad dem venligt passere ved at fokusere på enten åndedræt eller dit eget fokuspunkt. Nyd stilheden og roen i dig, her lader du op ❤

Mindfulness i hverdagen har en dokumenteret effekt på nedsættelse af risiko for overbelastning i form af primært stress. Ved at integrere mindfulness i hverdagen, lærer vi at:

 

 • Opbygge livsglæde og indre ro
 • Forebygge stress og depression
 • Forebygge  livsstilssygdomme
 • Være nærværende, bevidst og harmonisk
 • At være koncentreret med øget styrke og selvtillid